Részvétel a Civil Együttműködési Tanácsban

Tisztelt Civil Társunk, Kedves Barátunk!

 

A 2011-es év, mint az Önkéntesség Európai Éve, felhívta figyelmünket a társadalmi aktivitás fontosságára, és felhívta figyelmünket arra is, hogy a civil szervezeteknek újra és újra nyitnia kell a társadalom minden rétege felé, hiszen csak így közvetíthetjük hatékonyan az általunk képviselt értékeket.

 
A Határokon Túli Magyarságért Alapítvány minden kezdeményezést támogat, ami segíti a civil ügyek előbbre vitelét, az összefogás erősítését. Ezért örömmel vettük a Civil Együttműködési Tanácsban való részvétel lehetőségét, amely 2011 december 9-én tartotta első ülését a Parlamentben.

A tanácskozáson Dr. Bokor Béla kuratóriumi elnök képviselte a Határokon Túli Magyarságért Alapítványt, ahol a kormányzatot magas szinten reprezentáló előadók, többek között Szászfalvi László államtitkár úr és Répás Zsuzsa helyettes államtitkár asszony a civil társadalom, az egyházak és a kormányzat együttműködési formáiról, valamint a civil társadalom nemzetpolitikában betöltött helyéről tartottak felszólalást.

 A Határokon Túli Magyarságért Alapítvány a továbbiakban is örömmel vesz részt, a civil társadalmat, a kultúrát és a magyarságot érintő tanácskozásokon és folytatja ilyen irányú tevékenységét.

 

Üdvözlettel:                                                     Dr. Bokor Béla

                                                                       Kuratóriumi elnök